Press Enter / Return to begin your search.

A Fogadalmi templom nyugati, város felőli tornya látogatható. A 302 lépcsőn megközelíthető kilátószint 46 méter magasságból teszi lehetővé Szeged csodálatos látképének megtekintését. A toronyban három pihenőszint is kialakításra került, melyeken a látogató a templom és az egyházmegye történetével ismerkedhet meg kisfilmek és információs pultok segítségével. A legelső pihenőszinten található a Toronygaléria, ahol időszaki jellegű kiállítás fogadja a látogatókat.

A toronyórák felett, a hármas árkádsorok mögött találjuk a harangházakat. A két toronyban összesen öt harang található. A Tisza felőli toronyban lévő Szent Gellért, vagy Hősök harangja 85,4 mázsányi súlyával az országban a második legnagyobb harang. A város felőli torony látogatása során Szeged csodálatos panorámájának megtekintése mellett különleges látványt nyújt a torony négy harangja. A 26,7 mázsás Szent Imre-püspökharang, a 10 mázsás Magyarok Nagyasszonya-harang, az 580 kg-os Szent Teréz-harang és a 250 kg-os Lélekharang.

Bizonyos időközönként éjszakai toronylátogatásra is lehetőség nyílik; ezen alkalmakat a Látogatóközpont a nagy érdeklődésre való tekintettel külön meg szokta hirdetni a közösségi média felületein.

  • Orgona séta

    Orgona séta

    Sétánk során a Szegedi Dóm építéstörténete mellett a templom 1928-1930 között épült, az Angster gyár által készített, akkor Európa harmadik legnagyobb templomi orgonájaként megszólaló „hangszerek királynőjének” történetével ismerkedhetünk meg. Az építéstörténeti bevezetést követően a kórusról hallgathatjuk meg a Dóm híres orgonáját, melyet Nagy Péter orgonaművész szólaltat meg. A program gyülekezőhelye: Szegedi Dóm Látogatóközpont fogadótere.Időtartam: 90 perc A program előzetes regisztrációhoz és jegyváltáshoz kötött. Jegyár 2500 HUF/fő. Ezen sétánkra már a jegy.hu portálon keresztül is tudnak jegyet vásárolni: https://www.jegy.hu/venue/szegedi-dom-latogatokozpont Jegyváltás a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában (6720, Szeged Dóm tér 16.)Regisztrációs e-mail cím: domlatogatokozpont@themeskingdom időpontok: 2022. május 21.

  • A szegedi Nagyárvíz és a Fogadalmi templom harangjai séta

    A szegedi Nagyárvíz és a Fogadalmi templom harangjai séta

    Sétánk első állomásaként a szegedi Nagyárvíz történetével, valamint az azt követő szegedi egyházfenntartó hatóság fogadalmából épülő új templommal ismerkedünk meg.