Press Enter / Return to begin your search.

Szeretnénk az irodalom és művészetkedvelő érdeklődők figyelmébe ajánlani a 2019-ben induló Dóm Művészeti Szalon estjeit, melyek során irodalmi-, és művészettörténeti előadások kerülnek megrendezésre.

A Szegedi Dóm Látogatóközpontjának impozáns kialakítása, központi jellege, találkozva a kultúrát kedvelő közönség igényeivel születhetett meg a Dóm Művészeti Szalon, mely regionális szinten hiánypótló szerepet tölt be.
Estjeink szalon jelleggel, szűkebb körben kerülnek megrendezésre a Látogatóközpont kiállítóterében.

Az eddigi fellépő művészek a teljesség igénye nélkül:

Eperjes Károly – Az igazat mond ne csak a valódit – zenés rendhagyó est Eperjes Károly Kossuth -és Jászai Mari-díjas színművész előadásában, Négyessy Katalin gordonkaművész közreműködésével
Bencze Ilona – Költők társaságában – Jászai Mari-díjas érdemes művész Irodalmi est a magyar nyelv szépségéről
Rékasi Károly – Szerelmem Erdély –  Wass Albert estje, Koltay Gábor rendezésében
Hűvösvölgyi Ildikó – Kaleidoszkóp – versek Istenről, családról, hazáról, szeretetről
Hirtling István és Mészáros Tibor – Vándor és idegen – Irodalmi est Márai Sándor írásaiból
Für Anikó – Üveggolyó – Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész irodalmi estje
Szőke Olivér – Szívedbe rejtesz – színész, műsorvezető önálló estje, monodráma József Attila életéről.
Hegedűs D. Géza – Hogyan mondjam el Neked? – Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész estje. Kedvenc költők és versek.
Lukács Sándor – Az elűzött álom – Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, költő, érdemes és kiváló művész irodalmi estje

Kedves Érdeklődők!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. október 1-től elindul a bérletértékesítés a Dóm Művészeti Szalon 2021/2022-es évadára. A helyreszóló bérletek megvásárolhatók a Szegedi Dóm Látogatóközpont ArtShopjában, a bérlet ára 22.000 Ft. Az előadások kezdési időpontja 17 és 19 óra.

  • Tony – Tordai Teri, Horváth Lili, Széles Tamás estje

    Tony – Tordai Teri, Horváth Lili, Széles Tamás estje

    “Szeressétek egymást és tiszteljétek atyátok emlékét…“ Gróf Zichy Antónia, gróf Batthyány Lajos özvegyének visszaemlékezései Szereplők: Tordai Teri – Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, Érdemes és Kiváló Művész.Horváth Lili – Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, Érdemes és Kiváló Művész.Széles Tamás – Színművész Az előadás az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak, azon belül is a példaértékű házaspárnak, gróf Zichy Antóniának és gróf Batthyány Lajosnak kíván méltó emléket állítani. Tony: ez volt a grófné beceneve, így szólították a barátai. Ez a nagyszerű és bátor nő szól az 1800-as évekből napjaink asszonyaihoz; egy végtelenül erős és erkölcsös, kitartó és intelligens asszony példáját bemutatva ad erőt, hitet és […]


  • Tenyérvonal

    Tenyérvonal

    Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf irodalmi estje Tisztelt Irodalomkedvelők! Szeretettel várjuk Önöket Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf színművészek Tenyérvonal című önálló irodalmi estjére. Az előadás 2022. február 12-én (szombat) 17 és 19 órától látható a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.Dramaturg: Balogh Ákos.